Kako jednostavno spakirati sve što nam treba za godišnji

Kolovoz je mjesec kada puno naših sugrađana odlazi na godišnji i kada se gradovi u unutrašnjosti pošteno isprazne. Nitko ne želi da taj dugo iščekivani odlazak na more bude popraćen stresom (ionako ga je previše u svakodnevnom životu), ali planiranje i priprema za godišnji neminovno povlače za sobom neke nervoze. Stoga donosimo nekoliko savjeta kako se lakše i opuštenije pripremiti za put.

Papirologija

Ako ste poput nas kampanjac i čekate do zadnjeg mogućeg trenutka da sve stvari ubacite u torbu prije odlaska na put, onda je preporučljivo biti barem malo organiziran prije samog pakiranja. Za to dobro dođu liste stvari koje moramo obaviti i stvari koje ne smijemo zaboraviti ponijeti sa sobom na put. Nije bitno kako će ta lista izgledati - možda ćete je sastaviti na 25 izgužvanih post-ita ili ćete elaborirati planove u svoj prekrasan bullet journal - glavno da je sastavite i, naposljetku, prođete kroz nju nakon što pobacate stvari u kofer negdje oko ponoći prije putovanja. A ako ste, opet, poput nas, prvo ćete na popis staviti - kavu.

 

 

Pakirologija

Ono što je bitno i što cijelo vrijeme treba imati na umu je spakirati samo ono što nam je zbilja potrebno i ostaviti nepotrebne stvari kod kuće. Treba li nam pet pari sandala ili su dva para dovoljna? Baš nam trebaju sve ove igračke ili ćemo klincima reći da odaberu stvari koje zbilja misle koristiti? Ionako će na moru naći sto drugih zanimacija i sa stvarima koje ponesu od kuće vjerojatno se neće ni pozabaviti. OK, mi poznajemo ljude koji su doslovno išli na more s kupaćim gaćama u škarniclu, no ne treba pretjerivati ni u tom smjeru (premda bi možda Marie Kondo odobrila). A poprilično je sigurno da ne idete na more prvi put u životu i već možete predvidjeti količinu stvari koja će vam biti potrebna. Manje stvari koje spakirate znači manje stvari za teglenje po vrućini, manje stvari za raspakiravanje i manje stvari za ponovno pakiranje prije odlaska kući.

 

 

 

Odmorologija

Najbitnije za zapamtiti je - odlazite na odmor i trebate odmoriti. Ako je ikako moguće, nemojte nositi posao sa sobom. Odmorite se od mobitela i svih ostalih ekrana u koje neprekidno zurite. Ponesite neku dobru knjigu koja će vas zabavljati na plaži između kupanaca. Ponesite karte ili neku društvenu igru. Uživajte u noćnom nebu punom zvijezda. U šetnjama sa sladoledom u ruci. U mirisu mora, zvukovima plaže, okusu lubenice, jutarnjoj kavi na balkonu s pogledom na more i osjetu soli na koži i u kosi. To je ono što će vas “hraniti” ostatak godine i čemu ćete se vraćati u sjećanju kad svakodnevica ponovno preuzme kormilo.


Povezani postovi

Imamo 3 nove kave!
Imamo 3 nove kave!
Gospon Kavomir i Gospođica Kavica već redovno s vremena na vrijeme mijenjaju svoj sadržaj, a sad smo odabrali i novu bezkofeinsku specialty kavu za Prvu brzinu!
Read More
Radionice pisanja u Kavanturi
Radionice pisanja u Kavanturi
Imamo vrlo uzbudljive vijesti za sve ljubitelje pisanja! Svake srijede u srpnju održavat ćemo inspirativne radionice pisanja koje će vam pružiti priliku da razvijete svoje vještine, istražite kreativne koncepte i proširite svoje literarne horizonte.
Read More
Kako se uspješno boriti protiv proljetnog umora
Kako se uspješno boriti protiv proljetnog umora
Proljetni umor vrlo je česta pojava na prijelazu iz zime u proljeće, a manifestira se kao premorenost, usporenost i nemotiviranost. Donosimo nekoliko ideja kako se boriti protiv proljetnog umora.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published