Kako napraviti kavu: AeroPress

AeroPress je vrlo jednostavan za korištenje i njime se može lako napraviti vrhunska kava, a kako je izrađen od plastike, vrlo je zahvalan za putovanja. U svijetu je AeroPress toliko popularan da od 2008. godine postoji svjetsko prvenstvo u AeroPressu.

Diljem interneta mogu se naći brojni recepti za pripremu AeroPressa, a ako želite biti u potpunosti zadovoljni, za AeroPress nije preporučeno koristiti bilo koju kavu. Najbolje je koristiti kave koje su svježe pržene za pripremu filter kava, tj. svjetlije pržene kave.

Što nam je potrebno za pripremu kave AeroPressom:

1. Treba paziti da je AeroPress u potpunosti suh prije korištenja. Stavite AeroPress naopačke na vagu, a potom ubacite 15 grama kave mljevene za filter kave. Protresite AeroPress kako bi se kava ravnomjerno rasporedila. 

2. U posudu za vodu uliti vodu zagrijanu na 94 stupnja. Dostatno će biti 350 grama vode.

3. Resetirati vagu da bude na nuli, startati štopericu i uliti malo vode tek toliko da prekrije kavu. Potom miješalicom promiješajte kavu tri puta u krug i nadolijte vode da ukupna masa bude 200 grama. Ponovno promiješajte tri puta u smjeru naprijed nazad i ostavite kavu na miru dok ne prođe na satu 70 sekundi.

4. Za to vrijeme, uzmite papir za filter i stavite ga na držač filtera, te ga zalijte polagano ostatkom vode u trajanju od 10 sekundi.

5. Kad prođe 70 sekundi, stavite držač filtera na AeroPress i pažljivo ga zatvorite.

6. Okrenite AeroPress na pravu stranu i stavite ga na AeroPressov lijevak kojeg ćete staviti na prikladnu čašu ili posudu. Krenite pritiskati AeroPress u trajanju od dvadesetak sekundi.

7. Kada ste istisnuli svu kavu, AeroPress otvorite i istisnite filter i kavu u smeće. AeroPress rastavite i isperite ga vodom.

8. Uživajte u AeroPressu!


Povezani postovi

Delikatna umjetnost filter kave
Delikatna umjetnost filter kave
Filter kava prešla je dug put od svojih skromnih početaka s pionirskim izumom filter papira Melitte Bentz. Danas ne predstavlja samo ukusan i nijansiran način uživanja u kavi, već i potencijalni doprinos duljem i zdravijem životu.
Read More
3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu
3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu
Ljeto i led ljube se slasno, dok jedan od njih ne ispari. A kad se u miks još ubaci kava, uživanje se podiže na novi nivo.
Read More
Kako napraviti kavu: french press
Kako napraviti kavu: french press
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme kave je pomoću french pressa s kojim za manje od 10 minuta možete napraviti odličnu filter kavu.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published