Kako napraviti ledenu kavu pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera

Mnoge kavopije tijekom ljetnih mjeseci, ali i u ostatku godine, uživaju u ledenoj kavi. Japanska je tvornica Hario stoga u ponudu stavila V60 Ice Coffee Maker, kojeg odnedavno imamo u ponudi i na našem web shopu. Pomoću njega možete vrlo brzo i jednostavno pripremiti ledenu kavu za nekoliko osoba, a osim toga možete ga koristiti i za klasičnu V60 kavu*.

Kako biste brzo dobili odličnu ledenu kavu, Hario je osmislio jednostavni način pripreme gdje se vruća kava direktno slijeva na led. Zbog toga kava na kraju nema puno gorčine koja bi inače nastala da smo vruću kavu naknadno hladili s ledom. Uz aparat za pripremu ledene kave, u setu dobijete i papirnate filtere što vam omogućava da odmah krenete s pripremom kave.

Što nam je potrebno za pripremu kave pomoću V60 seta za pripremu ledene kave:

1. Priprema ledene kave pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera počinje mljevenjem kave. Preporučili bismo našu Etiopiju Awi koja se odlično komplementira s ledenim načinom pripreme Hario V60. Za pola litre ledene kave potrebno je 30 grama kave mljevene za filter kavu.

2. Nakon što smo pripremili kavu, ubacimo 200 grama leda u posudu za led. Potom stavimo distributor za vodu i driper za kavu u koji smo prethodno stavili filter, te smo ga zalili vrućom vodom sa svih strana.

3. Stavimo kavu u driper, te ga protresemo kako bi se kava ravnomjerno rasporedila. Ulijemo vruću vodu u driper toliko da se sva kava navlaži vodom, te ostavimo 30 sekundi da kava odstoji.

4. Nakon što je kava odstajala, počemo zalijevati vodu u driper krenuvši od centra sve šire u krug. Kad kava dosegne željenu oznaku, u ovom slučaju oznaku od pola litre, onda maknemo driper s aparata.

5. Kako bismo bili sigurni da se kava podjednako ohladila, pomaknemo posudu za led nekoliko puta gore-dolje kako bi promiješali kavu.

*Vruća kava se radi istim postupkom, ali bez posude za led.


Povezani postovi

Kako napraviti kavu: V60
Kako napraviti kavu: V60
V60 je uz Aeropress najpopularniji način pripremanja filter kave, a napravila ga je poznata japanska tvrtka Hario, čiji je V60 ujedno i najpoznatiji proizvod.
Read More
Kako napraviti kavu: AeroPress
Kako napraviti kavu: AeroPress
AeroPress je vrlo jednostavan za korištenje i njime se može lako napraviti vrhunska kava. U svijetu je AeroPress toliko popularan da od 2008. godine postoji svjetsko prvenstvo u AeroPressu.
Read More
Kako napraviti kavu: turska kava
Kako napraviti kavu: turska kava
U Hrvatskoj imamo tisuće i tisuće kafića u kojima se svakodnevno i natenane ispija kava pripremljena pomoću espresso aparata. Pa ipak, espresso nije omiljeni način kavopijanja u Hrvatskoj, nego je to još uvijek tradicionalna turska kava.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published