Kako napraviti ledenu kavu pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera

Mnoge kavopije tijekom ljetnih mjeseci, ali i u ostatku godine, uživaju u ledenoj kavi. Japanska je tvornica Hario stoga u ponudu stavila V60 Ice Coffee Maker, kojeg odnedavno imamo u ponudi i na našem web shopu. Pomoću njega možete vrlo brzo i jednostavno pripremiti ledenu kavu za nekoliko osoba, a osim toga možete ga koristiti i za klasičnu V60 kavu*.

Kako biste brzo dobili odličnu ledenu kavu, Hario je osmislio jednostavni način pripreme gdje se vruća kava direktno slijeva na led. Zbog toga kava na kraju nema puno gorčine koja bi inače nastala da smo vruću kavu naknadno hladili s ledom. Uz aparat za pripremu ledene kave, u setu dobijete i papirnate filtere što vam omogućava da odmah krenete s pripremom kave.

Što nam je potrebno za pripremu kave pomoću V60 seta za pripremu ledene kave:

1. Priprema ledene kave pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera počinje mljevenjem kave. Preporučili bismo našu Etiopiju Awi koja se odlično komplementira s ledenim načinom pripreme Hario V60. Za pola litre ledene kave potrebno je 30 grama kave mljevene za filter kavu.

2. Nakon što smo pripremili kavu, ubacimo 200 grama leda u posudu za led. Potom stavimo distributor za vodu i driper za kavu u koji smo prethodno stavili filter, te smo ga zalili vrućom vodom sa svih strana.

3. Stavimo kavu u driper, te ga protresemo kako bi se kava ravnomjerno rasporedila. Ulijemo vruću vodu u driper toliko da se sva kava navlaži vodom, te ostavimo 30 sekundi da kava odstoji.

4. Nakon što je kava odstajala, počemo zalijevati vodu u driper krenuvši od centra sve šire u krug. Kad kava dosegne željenu oznaku, u ovom slučaju oznaku od pola litre, onda maknemo driper s aparata.

5. Kako bismo bili sigurni da se kava podjednako ohladila, pomaknemo posudu za led nekoliko puta gore-dolje kako bi promiješali kavu.

*Vruća kava se radi istim postupkom, ali bez posude za led.


Povezani postovi

Delikatna umjetnost filter kave
Delikatna umjetnost filter kave
Filter kava prešla je dug put od svojih skromnih početaka s pionirskim izumom filter papira Melitte Bentz. Danas ne predstavlja samo ukusan i nijansiran način uživanja u kavi, već i potencijalni doprinos duljem i zdravijem životu.
Read More
3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu
3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu
Ljeto i led ljube se slasno, dok jedan od njih ne ispari. A kad se u miks još ubaci kava, uživanje se podiže na novi nivo.
Read More
Kako napraviti kavu: french press
Kako napraviti kavu: french press
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme kave je pomoću french pressa s kojim za manje od 10 minuta možete napraviti odličnu filter kavu.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published