3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu

Ljeto i led ljube se slasno, dok jedan od njih ne ispari. A kad se u miks još ubaci kava, uživanje se podiže na novi nivo. Nije lako podnositi ljetne sparine, pogotovo ako ne posjedujemo klima uređaj, stoga ne čudi da već godinama u svijetu raste konzumacija ledene kave. Čak 20% Amerikanaca pije ledenu kavu barem jednom tjedno, dok su azijske zemlje već neko vrijeme izvor raznih zanimljivih ledenih kofeinskih ideja.

Ledenu kavu nije teško napraviti stoga donosimo 3 ukusna prijedloga kako za 100% poboljšati sparni ljetni dan.

Brza ledena kava

Jednostavno ledeno kofeinsko rješenje za sve koji su u žurbi, u kuhinji im je previše vruće ili nemaju potrebnu opremu. Napravite kavu u espresso ili moka aparatu. Za jednu ledenu kavu bit će dovoljna jedna doza kave, ali ako želite eksperimentirati s jačinom, slobodno napravite dvije doze za ledenu kavu s dobrim lijevim krošeom. Veću čašu napunite ledom i hladnim mlijekom koje prelijte napravljenom kavom. Promiješajte i uživajte!

 

Kori Kohi

Tek smo nedavno saznali da ova ledena kava ima ovo zanimljivo ime te da joj recentna popularnost potječe s Filipina, premda smo je već godinama radili kod kuće. Također ju je jednostavno napraviti, ali zahtijeva malo vremena jer treba pričekati dok se kava zaledi prije nego se može uživati u njoj. Napravite AeroPress, V60 ili french press kavu i pustite da se malo ohladi. Potom kavu izlijte u kalup za led i zaledite. Kad su kockice ledene kave spremne, prebacite ih u veću čašu i prelijte ugrijanim mlijekom. Hladno mlijeko neće dovoljno brzo topiti ledne kavokocke, pa ćete se načekati da uživate u svom napitku, ali ne treba ni pregrijati mlijeko niti ga zavrijeti.

 

Ledeni V60

Ako ne pijete mlijeko, ne morate odustati od ledene kave! Uz V60 Ice Coffee Maker, kojeg imamo u ponudi na našem web shopu, vrlo brzo i jednostavno se može pripremiti ukusna i osvježavajuća ledena kava. Ovaj aparat je klasični V60 aparat uz dodatak posude za led koja omogućava pripremu ledene kave, čiju smo pripremu opisali u našem detaljnom vodiču.

 


Povezani postovi

Kako napraviti kavu: french press
Kako napraviti kavu: french press
Jedan od najjednostavnijih načina pripreme kave je pomoću french pressa s kojim za manje od 10 minuta možete napraviti odličnu filter kavu.
Read More
Kako napraviti ledenu kavu pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera
Kako napraviti ledenu kavu pomoću Hario V60 Ice Coffee Makera
Kako biste brzo dobili odličnu ledenu kavu, Hario je osmislio jednostavni način pripreme gdje se vruća kava direktno slijeva na led. Zbog toga kava na kraju nema puno gorčine koja bi inače nastala da smo vruću kavu naknadno hladili s ledom.
Read More
Najbolje knjige o kavi
Najbolje knjige o kavi
Knjige s kavom u glavnoj ulozi, koji će biti savršeno društvo na plaži, uz bazen, na klupici u parku ili u omiljenom kafiću.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published