3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu

Ljeto i led ljube se slasno, dok jedan od njih ne ispari. A kad se u miks još ubaci kava, uživanje se podiže na novi nivo. Nije lako podnositi ljetne sparine, pogotovo ako ne posjedujemo klima uređaj, stoga ne čudi da već godinama u svijetu raste konzumacija ledene kave. Čak 20% Amerikanaca pije ledenu kavu barem jednom tjedno, dok su azijske zemlje već neko vrijeme izvor raznih zanimljivih ledenih kofeinskih ideja.

Ledenu kavu nije teško napraviti stoga donosimo 3 ukusna prijedloga kako za 100% poboljšati sparni ljetni dan.

Brza ledena kava

Jednostavno ledeno kofeinsko rješenje za sve koji su u žurbi, u kuhinji im je previše vruće ili nemaju potrebnu opremu. Napravite kavu u espresso ili moka aparatu. Za jednu ledenu kavu bit će dovoljna jedna doza kave, ali ako želite eksperimentirati s jačinom, slobodno napravite dvije doze za ledenu kavu s dobrim lijevim krošeom. Veću čašu napunite ledom i hladnim mlijekom koje prelijte napravljenom kavom. Promiješajte i uživajte!

 

Kori Kohi

Tek smo nedavno saznali da ova ledena kava ima ovo zanimljivo ime te da joj recentna popularnost potječe s Filipina, premda smo je već godinama radili kod kuće. Također ju je jednostavno napraviti, ali zahtijeva malo vremena jer treba pričekati dok se kava zaledi prije nego se može uživati u njoj. Napravite AeroPress, V60 ili french press kavu i pustite da se malo ohladi. Potom kavu izlijte u kalup za led i zaledite. Kad su kockice ledene kave spremne, prebacite ih u veću čašu i prelijte ugrijanim mlijekom. Hladno mlijeko neće dovoljno brzo topiti ledne kavokocke, pa ćete se načekati da uživate u svom napitku, ali ne treba ni pregrijati mlijeko niti ga zavrijeti.

 

Ledeni V60

Ako ne pijete mlijeko, ne morate odustati od ledene kave! Uz V60 Ice Coffee Maker, kojeg imamo u ponudi na našem web shopu, vrlo brzo i jednostavno se može pripremiti ukusna i osvježavajuća ledena kava. Ovaj aparat je klasični V60 aparat uz dodatak posude za led koja omogućava pripremu ledene kave, čiju smo pripremu opisali u našem detaljnom vodiču.

 


Povezani postovi

Imamo 3 nove kave!
Imamo 3 nove kave!
Gospon Kavomir i Gospođica Kavica već redovno s vremena na vrijeme mijenjaju svoj sadržaj, a sad smo odabrali i novu bezkofeinsku specialty kavu za Prvu brzinu!
Read More
Kako jednostavno spakirati sve što nam treba za godišnji
Kako jednostavno spakirati sve što nam treba za godišnji
Nitko ne želi da dugo iščekivani odlazak na more bude popraćen stresom, ali planiranje i priprema za godišnji neminovno povlače za sobom neke nervoze. Stoga donosimo nekoliko savjeta kako se lakše i opuštenije pripremiti za put.
Read More
25 malih stvari koje će ti popraviti dan
25 malih stvari koje će ti popraviti dan
Nije uvijek potrebno raditi drastične poteze kako bismo postigli sreću. Ponekad je dovoljno obratiti pažnju na male stvari u životu.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published