3 načina kako napraviti izvrsnu ledenu kavu

Ljeto i led ljube se slasno, dok jedan od njih ne ispari. A kad se u miks još ubaci kava, uživanje se podiže na novi nivo. Nije lako podnositi ljetne sparine, pogotovo ako ne posjedujemo klima uređaj, stoga ne čudi da već godinama u svijetu raste konzumacija ledene kave. Čak 20% Amerikanaca pije ledenu kavu barem jednom tjedno, dok su azijske zemlje već neko vrijeme izvor raznih zanimljivih ledenih kofeinskih ideja.

Ledenu kavu nije teško napraviti stoga donosimo 3 ukusna prijedloga kako za 100% poboljšati sparni ljetni dan.

Brza ledena kava

Jednostavno ledeno kofeinsko rješenje za sve koji su u žurbi, u kuhinji im je previše vruće ili nemaju potrebnu opremu. Napravite kavu u espresso ili moka aparatu. Za jednu ledenu kavu bit će dovoljna jedna doza kave, ali ako želite eksperimentirati s jačinom, slobodno napravite dvije doze za ledenu kavu s dobrim lijevim krošeom. Veću čašu napunite ledom i hladnim mlijekom koje prelijte napravljenom kavom. Promiješajte i uživajte!

 

Kori Kohi

Tek smo nedavno saznali da ova ledena kava ima ovo zanimljivo ime te da joj recentna popularnost potječe s Filipina, premda smo je već godinama radili kod kuće. Također ju je jednostavno napraviti, ali zahtijeva malo vremena jer treba pričekati dok se kava zaledi prije nego se može uživati u njoj. Napravite AeroPress, V60 ili french press kavu i pustite da se malo ohladi. Potom kavu izlijte u kalup za led i zaledite. Kad su kockice ledene kave spremne, prebacite ih u veću čašu i prelijte ugrijanim mlijekom. Hladno mlijeko neće dovoljno brzo topiti ledne kavokocke, pa ćete se načekati da uživate u svom napitku, ali ne treba ni pregrijati mlijeko niti ga zavrijeti.

 

Ledeni V60

Ako ne pijete mlijeko, ne morate odustati od ledene kave! Uz V60 Ice Coffee Maker, kojeg imamo u ponudi na našem web shopu, vrlo brzo i jednostavno se može pripremiti ukusna i osvježavajuća ledena kava. Ovaj aparat je klasični V60 aparat uz dodatak posude za led koja omogućava pripremu ledene kave, čiju smo pripremu opisali u našem detaljnom vodiču.

 


Povezani postovi

Najbolje knjige o kavi
Najbolje knjige o kavi
Knjige s kavom u glavnoj ulozi, koji će biti savršeno društvo na plaži, uz bazen, na klupici u parku ili u omiljenom kafiću.
Read More
Kako napraviti kavu: V60
Kako napraviti kavu: V60
V60 je uz Aeropress najpopularniji način pripremanja filter kave, a napravila ga je poznata japanska tvrtka Hario, čiji je V60 ujedno i najpoznatiji proizvod.
Read More
Kako napraviti kavu: AeroPress
Kako napraviti kavu: AeroPress
AeroPress je vrlo jednostavan za korištenje i njime se može lako napraviti vrhunska kava. U svijetu je AeroPress toliko popularan da od 2008. godine postoji svjetsko prvenstvo u AeroPressu.
Read More

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published